Stond je rugzak al klaar? Had je je hele reis door Zuid-Amerika of Australië al uitgestippeld? Heb je zin in backpacken en bijzondere mensen ontmoeten?

Backpacken wordt bikepacking deze zomer, ga op staycation in Nederland! Bikepacking Holland is een fietstocht door de mooiste plekken van Nederland. Er zijn verschillende routes met als tussenstop een overnachting in één van de mooiste hostels van Nederland. Roots is één van de stops van Bikepacking Holland. Pak je fiets en ga op fietsvakantie door Nederland!

De internationale sfeer, de gezelligheid en ook het ‘home-away-from-home’ gevoel geeft je in deze hostels het gevoel dat je ver weg bent van huis. Ga er op uit samen met een goede vriend(in), je geliefde of je gezin!

Gebruik de promocode "#bikepackingholland"

AANBOD BIJ VERSCHILLENDE HOSTELS

13 hostels door heel Nederland hebben hun handen ineen geslagen en speciaal voor fietsers een aantrekkelijk aanbod samengesteld. De route en meerdere van deze hostels zijn bezocht door #bikepackingholland-team van Rik de Voogd.

Zij kwamen ook bij Hostel Roots overnachten nadat ze vanuit Hostel ROOM in Rotterdam vertrokken waren om vervolgens hun route na een heerlijk verblijf in Tilburg te vervolgen naar The Green Elephant in Maastricht. Inmiddels heeft ook bosherberg & hostel Harba Lorifa zich aangesloten bij #bikepackingholland waardoor je een fijne tussenstop in Valkenswaard hebt.

Andere deelnemende hostels zijn:

Hostel Delft
Kingkool in Den Haag
Flying Pig Beach Hostel in Noordwijk
Hello I’m Local in Haarlem
Kings Inn in Alkmaar
Hostel Strowis in Utrecht
The Black Sheep Hostel in Giethoorn
Alibi Hostel in Leeuwarden
Rebel Rebel Hostel in Groningen

Uiteraard ben je geheel vrij om ook andere accommodaties te kiezen, al ben je bij deze hostels verzekerd van een toffe #bikepackingholland ervaring!

Via www.bikepackingholland.nl vind je alle hostels, steden en routes op een rij.

#BIKEPACKINGHOLLAND ARRANGEMENT BIJ HOSTEL ROOTS:

Hostel Roots biedt verschillende kamertypes en daarom hebben we speciaal voor #bikepackingholland extra vriendelijke tarieven en heb je keuze tussen een bed in een gedeelde kamer of een 2-, 3-, of 4-persoonskamer. Prijzen zijn vanaf €24,50 per persoon. Gebruik de code #bikepackingholland en bekijk de beschikbaarheid & tarieven.

Inclusief:

  • Welkomstdrankje van het huis
  • Handdoek
  • Zeep & Shampoo
  • Gratis fietsenstalling op eigen (‘s nachts gesloten) parkeerplaats en mogelijkheid om je fiets schoon te spuiten en te repareren

Optioneel:

 • Ontbijtbuffet €5,- p.p. of luxe ontbijt €10,- 
 • Kinderen tot 3jr gratis ontbijt bij afname ontbijt ouder(s)
 • Lunchpakket  €5,-
 • Only Thursdays Meal Deal €7,50 pp
 • Stuk fruit voor onderweg €1,-
 • Wasservice op basis van beschikbaarheid in huis of bij de Wassjop.

FIETS TIPS IN DE OMGEVING

 • In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Wel 270 hectare met een unieke flora en fauna. Vanaf Tilburg is het ongeveer 35 minuten tot je de Loonse en Drunense Duinen bereikt om vervolgens kortere of grotere fiets- of wandelroutes af te leggen. Vooral zowel de recreatieve fietsers, de wielrenners en mountainbikers is het hier goed vertoeven.
 • De Oisterwijkse Bos en Vennen en Kampina zijn tevens een prachtig gebied voor fietsers (en wandelaars). De mooie route vanaf Hostel Roots start na 5 minuten langs Brabantse boerderijen en prachtig buitengebied. Binnen zo’n 30 minuten bereik je Oisterwijk. Niet voor niets ‘het Parel in ‘t groen’ genoemd. Oisterwijk ligt midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Fietsen door de Oisterwijkse Bossen en Vennen (met 80 prachtige vennen), De Kampina, De Oude Hondsberg of het Moergestels Broek. Al fietsend leer je de prachtige natuur van Het Groene Woud kennen. Even pauzeren? Onderweg kom je genoeg knusse horecagelegenheden tegen. Check hier alle fiets- en wandelroutes
 • Stadbos013 start op zo’n 10 minuten fietsen vanaf Hostel Roots en dus het centrum van Tilburg. In het stadsbos vind je allerlei recreatieve activiteiten, al dan niet met horeca voor jong en oud. Check hier de special 18 km MTB-route, ook ideaal met kinderen.
 • De fietsroute tussen Tilburg en Turnhout is zo’n 38 km en wordt het Bels Lijntje genoemd. De voormalige spoorlijn is sinds eind jaren ‘20 in gebruik als fietspad.
 • De La Trappe fietsroute is de perfecte combinatie van sportieve ontspanning, culinair en natuur. Kies uit een van de routes: Groene route a 41 km, rode route a 35 km, verlengde rode routea 67 km, paarse routea 33 km, blauwe route a 41 km of verlengde blauwe route van 50 km. 
 • Visit Brabant is de marketingorganisatie voor de bestemming Brabant. Zij hebben ook nog fiets & mtb routes voor je in kaart gebracht: https://www.visitbrabant.com/nl/routes/mtb & https://www.visitbrabant.com/nl/routes/fietsen

Gebruik de code "#bikepackingholland"

Nog meer tips voor tijdens jullie verblijf in Tilburg:

 • Het Spoorpark is een stadspark en dagrecreatiegebied van zo’n 10 hectare en gerealiseerd door burgerinitiatief. Je vindt hier een Urban Sport area, de 30 meter hoge Kempentoren, water’speeltuin’ en het T-Huis voor een hapje en drankje.
 • LocHal prachtige prijswinnende bibliotheek
 • Meta Maze Doloris en Rooftopbar wonnen in 2019 de Entree Award in de categorie Daredevil. Dit is DE horecaprijs van het jaar. De Meta Maze is een surrealistisch doolhof en een MUST DO. Onder het genot van een hapje en drankje, achteraf napraten over deze indrukwekkende ervaring met uitzicht over Tilburg in de Rooftopbar, maakt de beleving compleet.
 • De Piushaven is een prachtig stedelijk gebied waar wonen, werken, watersport en gastvrijheid samengaan. Je vindt hier bijzonder fijne horeca en wandelt er vanaf het centrum binnen 15 minuten heen. Vervolg je route “achter” de Piushaven en stap zo het Groene “Moerenburg” in.
 • Tilburg is DE Textielstad van het land. Het Textielmuseum is natuurlijk hier gevestigd, maar ook moderne kunst museum De Pont en Natuurmuseum Brabant vind je in onze stad.
Nachtje weg? Roots Kids Hotel is verrassend en betaalbaar!
Overnachten in een oud bankgebouw in je eigen stad.
from to
Scheduled Nieuws